Vi hade fått sill hitskickad från mamma i Sverige, men resten fick vi pröva att knåpa ihop själva. Gräslök måste man ju ha till sillen och här ser den verkligen mera ut som gräs än lök...
Vi dukar upp vårt midsommarbord vid floden, nära bambuskogen...
"Man tager vad man haver"... Hovmästarsåsen blev ok, fast
den köpta smakar bättre tycker jag. Receptet?...
Hovmästarsås Tillagning
1 dl stark söt senap 1.
Blanda senap, äggula, socker,
1 äggula salt,
peppar och vinäger i en skål
2 msk socker 2.
Tillsätt oljan, droppvis, under
1 krm salt ständig
vispning.
0,5 krm vitpeppar 3.
Blanda sist i dillen.
2 tsk
vitvinsvinäger 4.
Förvaras kallt fram till servering.
1 dl rapsolja
1 dl hackad dill
Vi hade lite underhållning då vi åt. En man prövade att korsa den lilla flodremsan med sin hund...
Sicken mes-hund! Hon/han vågade inte gå över på stenarna...
...mannen fick gå och hämta vovven, och bära den över...
Efter det skådespelet var det väl dags för en liten nubbe?...
Ingen snaps utan snapsvisor! (Fast Bob fuskade ibland och smög till sig nubben utan att sjunga!)
Vårt sånghäfte. Är man fjantig så är man...
Snyggingen Walter sitter på vakt...
Vi var till slut bara tvungna att ta en liten tur över stenarna. Gubben med hunden satt en liten bit därifrån, men kunde se vad vi gjorde... Spana in Walters kaxiga skutt...
Åsså tillbaka igen. Ha, där fick dom sej allt...
På promenad för att låta sillen sjunka ner...
Så såg alltså vår midsommarafton ut i stora drag och vi gick hem, mätta och belåtna. Men på midsommardagen var vi bjudna på annat kalas, för att bli mera mätta..
På Sea Side var det uppbullat för krabbfest...
Här i Korea finns en krabba som tydligen kallas snow crab. Jag skrev lite om denna krabbsort i augusti förra året. Då åkte vi genom kustbyn Guryongpo, som är väldigt känd för sin hälsosamma "Guryongpokrabba". Fast inom samma "krabbfamilj" kallas de även för spindelkrabba och kungskrabba. I alla fall så har de långa spindelben och det är endast dessa man äter på krabban...Här har vi kommit fram till Sea Side och Bob skålar med Mårten. Bente dansar lite i bakgrunden, ser det ut som...
Det är skönt att kunna sitta ute vid havet. Därav namnet på restaurangen/krogen...
Trond berättar en av alla sina historier...
Till bords, för att äta "spindelkrabba"...
Det kanske inte ser så aptitligt ut, men det var jättegott...
Bente skålar...
Å vi är på hemligstället. Fast jag tror att Bob har gått in genom fel dörr...
Mårten och jag myser på terrassen efter middagen...
Goa gubbar...
...och gummor...
Sedan var det dags för brasa på stranden...
På första parkett...
I bakgrunden syns Sea Side, där vi åt vår krabba...
Det smakar alltid gott med en Hite (koreansk öl)...
Smakar gott med vin också, tycker jag. (På Sea Side är glasen stora och väldigt välfyllda...)
Min snygging...
Här undersöker han... stranden?...
Man fick ju lite sand i skorna... Bob försöker att tömma ut det mesta...
Det är inte mina öl som ligger utspridda där jag sitter...
(Det var säkert Mårtens eller Bobs...)
Åter igen så kommer vi hem, mätta och belåtna. Vanligtvis så har vi ganska bra ordning på våra skor i hallen.
Man undrar ju lite vad han håller på med... Jaja, Walter var i alla fall glad att vi äntligen kom hem från vår krabbfest. Och vi var mätta och goa' efter krabbmiddagen...
Fast jag får ändå säga att jag tycker att vår svenska krabba smakar aningen godare...
Och särskilt om den blivit uppfiskad av "Storfiskare-Bob".
Tjingeling...
Åh så härligt ni ha det, det är ni verkligen värda. Tycker det är så roligt att följa er och att ÄNTLIGEN kunna lägga kommentarer igen....
SvaraRaderaHoppas och tror det var Walter som rörde till det bland skorna så det inte var ni när ni kom hem på natt-kröken, hehehe.
Många kramar från syster i ett riktigt blåsigt men "ganska" varmt Sverige
Ha det bäst till nästa gång...!